anita reerink en de film het systeem

Welkom op mijn weblog!   Op deze pagina wordt ”het economisch belang” van de intensieve veehouderij ter discussie gesteld.  Gaat dit u pet te boven? Kijk dan eerst op http://www.anitareerink.nl/ Daar ziet u o.a de film ”Het Systeem”waarin ik mijn  zoektocht vertel over de intensieve veehouderij en het economisch belang. Op die site vind je ook de trailer van de film het Systeem, de petitie, de verkoop van de dvd etc.

Maar er staat toch voldoende over de intensieve veehouderij in de krant? Helaas niet! het deze film laat alles zien wat we niet te horen krijgen.  Via de media als de kranten en het nieuws, Zembla een vandaag ziet men altijd 1 specifiek onderdeel belicht.

Of het gaat over de resistentie van mensen door overmatig antibiotica gebruik bv MRSA bacterie of het gaat over de vaccinatie of de milieuvervuiling of de ruimingen. Het zijn allen verschillende facetten van de vee-industrie. De reportage eindigt altijd met de eindconclusie ”het is uiteraard heel vervelend maar we verdienen er toch!” Het geikte eindoordeel wat alles blijkbaar goed spreekt. Maar weten wij wel wat we zeggen? Het wordt met de pap lepel ingegoten om dit argument te gebruiken. Maar waar zijn de feiten? De film is een overzicht en geeft daardoor een inzicht . Op dit moment ben ik dieper gedoken in de feiten, daar zal uiteindelijk weer een korte onthullende film over komen.Ik hou jullie op de hoogte via dit weblog! Schrijf me maar voor suggesties, bevindingen, etc. De film is aangemoedigd door de Partij voor de Dieren en Wakker Dier.

De film: Al stopt heel Nederland met vlees eten dan nog stopt de intensieve veehouderij niet. Nodeloos roepen wij ramp op ramp over onszelf af, ontwikkelen wij kans op extreem gevaarlijke ziektes, helpen wij de kleine boer naar de financiële afgrond. Economische belangen? Waar baseert men dat op? Men kiest zomaar voor groter groeien, efficiëntie, meer dieren in één stal. In de film zijn oa te zien: wetenschappers, microbiologen, politiek, varkens boer, burger, dierenbeschermingsorganisatie, huisarts, RIVM, CBS, cijfers PVE .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *